• 1
  • 2
  • 3

D.V.R.P.S.

Novice

Poročilo o iskalni akciji Sela 10.1.2015

Napisal Iztok Štajer on . Posted in Novice

Med vasjo Sela na Lavrici in Orlami se je izgubil 4 letni avtistični otrok.

Ob 12,54 je RECO sprožil iskalno akcijo.

Na moj poslan SMS se se mi takoj javili Matevž, Dušan, Vesna, Robert in Špela.Tokrat smo res pohiteli, saj je šlo za majhnega otroka.

Na srečo so ga našli preden smo mi prispeli na kraj iskanja.

Poročilo s treninga v Budimpešti in njeni okolici od 19. - 21. 12. 2014

Napisal Špela Bergant on . Posted in Novice

V petek dne 21.12. 2014 smo se v popoldanskih urah odpravili na trening ruševine na Madžarsko. Udeleženci treninga smo bili: Dušan Weber z Lili, Vesna Žagar s Kali ter Jaffo, Žana Hvastja z Viki, Iztok Štajer z Michi, Petra Adamič s Taro, Luka Matjaž s Kalo in Špela Bergant s Herkom. Nastanjeni smo bili v gasilskem domu na obrobju Budimpešte; nastanitev nam je omogočil Laszlo Balasz, ki nam je prav tako omogočil vstop na ruševine, ki so zaprtega tipa in je skupaj z dvema kolegoma prisostvoval na treningih.

V soboto zjutraj smo se odpravili na trening ruševine v Zsámbék, ki je bil od naše rezidence oddaljen ca. 1 uro vožnje. Območje ruševine je ograjeno in vsebuje več manjših raznovrstnih ruševin; (celotno ograjeno območje je v osnovi namenjeno treningu reševalnih psov in vodnikov). Samo delo je bilo prilagojeno potrebam vsakega psa posebej in je baziralo na motivaciji ter stopnjevanju težavnosti. Bilo je zelo zanimivo opazovati, kako so na neznani ruševini, izkušenejši psi drugače odreagirali kot mlajši, še neizkušeni. Le ti so sprva potrebovali zelo dobro motivacijo, da so se pričeli sproščeno gibati po neznani ruševini in na koncu oblajali markerja. Pokazali pa so se tudi problemi, ki so do sedaj na psom znanih ruševinah na katerih se počutijo suverene, ostali neznani.

POROČILO O REZ preizkušnji

Napisal Robert Magajna on . Posted in Novice

V soboto 22.11.2014 sva se z Matevžem udeležila REZ preizkušnje na Primorskem. Tik pred odhodom sva dobila  obvestilo, da se Staša preizkušnje ne more udeležiti zaradi bolezni.

Z Matevžem sva se ob 9:30h dobila na Brezovici in odšla v Postojno. Po kratkem iskanju sva prišla do izhodišča. Ob 11:30 sva štartala z iskanjem, preiskala ruševino in težko prehoden teren, na katerem je še vedno veliko podrtih dreves od spomladanskega žleda. Teren za iskanje je bil zelo obširen.  Na ruševini sta najina psa oblajala trikrat  in na IPU enkrat.

Po uri in deset minut sva končala z iskanjem in odšla v Društvo Postojna na golaž in po potrdilo o udeležbi.

V popoldanskem času sva se vrnila domov.

Poročilo o nacionalnih izpitih

Napisal Alenka Ajdič Zorič on . Posted in Novice

V nedeljo 23.11.2014 so na lokacijah poligona DVRPS (poslušnost in ovire), Hauptmance (iskanje pogrešanih v naravi) in Iga (ruševina) potekali nacionalni izpiti, katere je sodila Alenka Ajdič Zorič. Izpitov so se udeležili: Boris Arzenšek s Piko (IPO E), Lara Skopec z Blue (IPO E), Iztok Štajer z Mitzy (IPO E), Žana Hvastija z Viki (IPO E), Vesna Hude z Ercom (IPO A) in Silvana Šneberger z Arturjem (ruševina A).

Ob sedmi uri zjutraj smo pričeli z iskanjem na Hauptmanci. Štirje člani društva s svojimi psi so uspešno zakjučili iskanje, žal enemu psu ni uspelo najti ponesrečenca.